Symbolem kuchni śródziemnomorskiej jest m.in. oliwa.

Przeciętny Grek rocznie zużywa jej 26 litrów, Hiszpan i Włoch po 14 litrów, Francuz, Portugalczyk i Marokańczyk około 8 litrów.

A na północy Europy przeciętnie zużywamy na osobę niecały litr rocznie.

Zazwyczaj w kuchni stoi jedna butelka, którą wykorzystujemy do wszystkiego.

Nie przejmujemy się tym, że najlepsza jest świeża oliwa, że po roku traci smak i aromat, nie patrzymy na sposób tłoczenia – bo dla nas oliwa to oliwa.

A jednak smak oliwy może być tak samo skomplikowany jak smak wina (od gorzkawego po lekko owocowy)

– co potwierdza stworzenie zawodu oliwnego sommeliera.

OLIWA EXTRA VIRGIN BIO
OLIWA EXTRA VIRGIN BIO

Delikatna

Oliwa z oliwek Extra Virgin BIO to najlepszy przyjaciel każdej osoby dbającej o zdrowie. Złoto-zielony skarbiec niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i substancji przeciwutleniających, nie tylko pozwoli Państwu przygotować pyszne i wartościowe posiłki, ale także będzie wspaniałym nośnikiem ważnych składników odżywczych, jak chociażby witamin A, D, E i K. Oliwa Bio La Pedriza pochodzi z tłoczenia na zimno oliwek z ekologicznych upraw. Jej delikatny smak zachwyci Wasze podniebienia i sprawi, że od teraz będziecie sięgać jedynie po ten najzdrowszy, zamknięty w szklanej butelce, tłuszcz.   Kraj pochodzenia: Hiszpania

Czytaj dalej

Nasze marki:

Nasi klienci: